To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Fazolky po provensálsku

Fazolky po provensálsku

4 porce

ingredience:

500 g očištěných fazolových lusků

3 středně veliká rajčata, na drobno nakrájená (lze použít i konzervu loupaných rajčat i s nálevem)

1 střední cibule

1 kelímek zakysané smetany

50 g másla

1 lžíce sekaného čerstvého tymiánu

pepř a sůl dle chuti.


příprava:

Fazolky očistíme, přepůlíme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Poté zcedíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na drobno nakrájená rajčata a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Poté přidáme fazolky. Když se rajčata rozvaří, vypneme a přimícháme zakysanou smetanu a tymián. Podáváme s pečivem.