To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Fazolky po provensálsku
4 porce
ingredience:
500 g očištěných fazolových lusků
3 středně veliká rajčata, na drobno nakrájená (lze použít i konzervu loupaných rajčat i s nálevem)
1 střední cibule
1 kelímek zakysané smetany
50 g másla
1 lžíce sekaného čerstvého tymiánu
pepř a sůl dle chuti.
příprava:
Fazolky očistíme, přepůlíme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Poté zcedíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na drobno nakrájená rajčata a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Poté přidáme fazolky. Když se rajčata rozvaří, vypneme a přimícháme zakysanou smetanu a tymián. Podáváme s pečivem.