Další sezóna je opět tady!
Recepty
Zde najdete převážně vegetariánské recepty, které by Vám měly sloužit zejména k seznámení se s použitím jednotlivých druhů zeleniny a k inspiraci při Vašem vaření. Nebojte se různě obměňovat a zkoušet, záleží jen na Vaší fantazii, na Vašich chutích a také na tom, jaké ingredience máte zrovna při ruce.
Pokud máte nějaký oblíbený recept, se kterým byste se rádi podělili, neváhejte nám jej poslat, my jej rádi zveřejníme.
Kapusta s oříšky
Jeden z vůbec nejjednodušších a zároveň nechutnějších receptů. Skvělý způsob jak se seznámit s použitím listové kapusty. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Kapustový slaný koláč
Pro tento recept můžete použít také černou toskánskou kapustu či mangold. Můžete použít také kadeřávek, ale pozor, jeho tepelná úprava trvá mnohonásobně déle.
Toskánský salát z brambor s rozmarýnem
Salát z brambor s cuketou, popřípadě okurkou, černými olivami, česnekem, rozmarýnem, octem balsamico a panenským olivovým olejem může být skvělým doplňkem pro maso nebo houby pečené na ohni, ale v teplejších dnech bude jistě vydatným a uspokojivým pokrmem jen sám o sobě.
Šalvějové máslo
Velmi snadný a rychlý recept na omáčku k těstovinám. Hodí se hlavně k těm plněným (např. ravioli) či k nokům.
Šalvějové krutony
Výtečné krutony ochucené řezavou chutí šalvěje se výborně hodí ke sladším typům polévek jako dýňové či z červené řepy, ale také k salátům.
Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem
Jednoduchá omáčka, která se hodí k těstovinám všeho druhu.
Jemný salát s ricottou
Tento osvěžující letní salát je bez cibulky a je velmi jemný. Jednak konzistencí zeleniny a jednak obsahem jemného sýru ricotta a netučného jogurtu v dresinku
Zálivka - francouzská s česnekem
Tuto zálivku na salát ocení zejména milovníci silných,výrazných chutí.
Letní kuskusový salát s cuketou
Salát,pro který můžete použít veškerou letní zeleninu kterou zrovinka máte a použít jej jako lehké hlavní jídlo v letních horkých dnech
Recepty pro Vás
- Fazolky po provensálsku
- Fenyklový salát s citrusy
- Těstoviny po toskánku s černou kapustou
- Červená řepa pečená nasladko
- Zapékané brambory s rozmarýnem
- Fenykl zapečený se smetanou
- Vařené kukuřičné palice
- Fenyklový salát s pomeranči
- Šalvějové máslo
- Brambory na tymiánu
- Fazolky po marocku
- Polévka z černé kapusty
- Dýňová polévka s medem a šalvějí
- Kapusta s oříšky
- Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami
- Kadeřavá petrželka v těstíčku
- Salát z červeného zelí a cukety
- Špenátové noky se šalvějovým máslem
- Dušený mangold s česnekem
- Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem