Další sezóna je opět tady!
Polévka z černé kapusty
4 porce
ingredience:
1 velká cibule
500 g brambor
250g černé kapusty
1 L zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
1 pol. lžíce nasekaných čerstvých bylinek /tymián, petrželka, atd./
rostlinný olej
200g uvařených fazolí
příprava:
Zlehka osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, omyjte brambory a nakrájejte na kostičky. Brambory není třeba loupat, jedině, že to opravdu chcete. Přidejte je spolu s nakrájenými listy černé kapusty do hrnce a osmahněte /asi 5 minut/. Přidejte bylinky a vývar, přikryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne. Rozmixujte, pokud to tak máte radši. Poté přidejte doměkka uvařené fazole a prohřejte. Podávejte s pečivem.