To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Fenyklový salát s citrusy
2-4 porce
ingredience:
50 g sýru feta nebo balkánského sýra
1 ks grapefruitu
1 hrst vypeckovaných černých oliv
1 lžíce olivového oleje
1 ks pomeranče
2 lžíce fenyklových řapíků
2 ks fenyklu
2 lžíce máty, sekaná
pepř, sůl
příprava:
Od bulev odřízneme stonky, bulvy očistíme, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky (podélně). Ze stonků otrháme řapíky a nakrájíme je na drobno. Pomeranč s grapefruitem oloupeme a nakrájíme na kostky. Olivy rozpůlíme.
Vše dáme do mísy, přidáme sekané mátové lístky, olivový olej, sůl, pepř a dobře promícháme. Posypeme rozdrobeným sýrem a necháme v chladu odležet.
Fenyklový salát s citrusy podáváme jako přílohu i hlavní chod.