To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Zapečená dýně s jablky

Zapečená dýně s jablky

4 porce

Ingredience:

2 středně velké dýně (použijte Black Futsu, Buttercup nebo Hokkaido)

2 lžíce rozpuštěného másla

4 snítky tymiánu

4 menší nebo 2 větší jabla na pečení

¼ lžičky skořice

2 lžíce hnědého či bílého cukru

sůl

Postup:

Předehřejte troubu na 190°C

Podélně rozpůlte dýně a lžící vydlabejte jádřinec se semínky.

Umístěte na plech s papírem na pečení, potřete trochou másla a posolte.

Do každé půlky dýně dejte snítku tymiánu a pečte asi 15 minut.

Mezitím nastrouhejte či nadrobno nakrájejte oloupaná jablka a smíchejte je se zbývajícím máslem, skořicí a cukrem.

Vytáhněte plech s dýněmi z trouby a naplňte každou z nich jablečnou náplní. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 15-20 min, dokud dýně nebudou mekké a jablka nezkaramelizují.

 

 

Plodiny pro tento recept

    Dokument nenalezen.