To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Zapečená dýně s jablky
4 porce
Ingredience:
2 středně velké dýně (použijte Black Futsu, Buttercup nebo Hokkaido)
2 lžíce rozpuštěného másla
4 snítky tymiánu
4 menší nebo 2 větší jabla na pečení
¼ lžičky skořice
2 lžíce hnědého či bílého cukru
sůl
Postup:
Předehřejte troubu na 190°C
Podélně rozpůlte dýně a lžící vydlabejte jádřinec se semínky.
Umístěte na plech s papírem na pečení, potřete trochou másla a posolte.
Do každé půlky dýně dejte snítku tymiánu a pečte asi 15 minut.
Mezitím nastrouhejte či nadrobno nakrájejte oloupaná jablka a smíchejte je se zbývajícím máslem, skořicí a cukrem.
Vytáhněte plech s dýněmi z trouby a naplňte každou z nich jablečnou náplní. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 15-20 min, dokud dýně nebudou mekké a jablka nezkaramelizují.
Plodiny pro tento recept
Dokument nenalezen.