To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Fenykl zapečený se smetanou
4 porce
ingredience:
2 lžíce citronové šťávy
2 hlízy fenyklu nakrájené na tenké plátky
60 g másla
125 g taveného sýra
1,5 dl smetany
1,5 dl mléka
1 vejce
2 lžičky kmínu
60 g strouhanky
sůl, pepř
příprava:
V pánvi přiveďte k varu vodu a přidejte citronovou šťávu a fenykl. 2-3 minuty vařte, až zbělá, nechte okapat a dejte do máslem vymazané zapékací mísy. V míse dohladka utřete tavený sýr. Přidejte smetanu, mléko a vejce a důkladně ušlehejte. Dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte fenykl. Na malé pánvi rozehřejte 15 g másla a na mírném ohni smažte 1-2 minuty kmín, dokud nepustí vůni. Posypte jím fenykl. Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Přidejte strouhanku a na mírném ohni za častého míchání osmahněte, až mírně zhnědne. Rovnoměrně jí posypte povrch fenyklu. Dejte do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia nechte péci 25-30 minut. Ihned podávejte.