To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Fenykl zapečený se smetanou

Fenykl zapečený se smetanou

4 porce

ingredience:

2 lžíce citronové šťávy

2 hlízy fenyklu nakrájené na tenké plátky

60 g másla

125 g taveného sýra

1,5 dl smetany

1,5 dl mléka

1 vejce

2 lžičky kmínu

60 g strouhanky

sůl, pepř

příprava:

V pánvi přiveďte k varu vodu a přidejte citronovou šťávu a fenykl. 2-3 minuty vařte, až zbělá, nechte okapat a dejte do máslem vymazané zapékací mísy. V míse dohladka utřete tavený sýr. Přidejte smetanu, mléko a vejce a důkladně ušlehejte. Dochuťte solí a pepřem a směsí zalijte fenykl. Na malé pánvi rozehřejte 15 g másla a na mírném ohni smažte 1-2 minuty kmín, dokud nepustí vůni. Posypte jím fenykl. Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Přidejte strouhanku a na mírném ohni za častého míchání osmahněte, až mírně zhnědne. Rovnoměrně jí posypte povrch fenyklu. Dejte do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia nechte péci 25-30 minut. Ihned podávejte.

 

 

Plodiny pro tento recept