Další sezóna je opět tady!
Polévka z libečku, brambor a podmáslí
4 porce
ingredience:
2 cibule
300 g syrových brambor
3-4 listy libečku
0,5 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
2dcl podmáslí
příprava:
Nadrobno nasekáme cibuli, nastrouháme syrové brambory, nasekáme nahrubo listy libečku, připravíme si půl litru vývaru a podmáslí.
Cibuli zpěníme na hluboké pánvi, nebo v kastrolu. Přidáme libeček, brambory, vývar a podmáslí a uvedeme do varu. Pak zmírníme plamen a za občasného míchání vaříme, dokud nejsou brambory hotové. Když je polévka moc řídká, zahustíme ji bramborovým škrobem.
Při servírování do každého talíře přidáme jednu lžíci podmáslí a pár kousků čerstvého nakrájeného listu libečku.