Další sezóna je opět tady!
Zálivka - francouzská s česnekem
ingredience:
10 lžic olivového oleje
3 lžíce balzamického octa
1 stroužek utřeného česneku
½ lžičky medu
½ lžičky plnotučné hořčice
špetka soli
špetka pepře
příprava:
Všechny ingredience buďto dobře promícháme vidličkou v misce nebo protřepeme ve skleněné uzavíratelné nádobě, ve které je možné zálivku uchovávat i po mnoho týdnů. Před každým použitím je nutné vždy znovu protřepat, protože olej a ocet se od sebe oddělí.
Tuto zálivku ocení zejména milovníci silných chutí. Pokud mezi ně nepatříte, můžete salát jen pokapat olivovým olejem a citrónem a jemně osolit.
Tip:
Výtečným zpestřením každého salátu jsou jemně opražená slunečnicová semínka, kterými salát posypeme těsně před podáváním na stůl.