To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Salát z červené řepy a fenyklu s krutony

Salát z červené řepy a fenyklu s krutony

4 porce

ingredience:

3 bulvy červené řepy

1-2 bulvy fenyklu

½ hlávkového salátu

100g vařených fazolí

 krutony:

asi 20 čerstvých lístků šalvěje - nakrájených

4 plátky staršího chleba pokrájeného na kostičky

2 lžíce olivového oleje

200g sýru Halloumi (není podmínkou)

 zálivka:

šťáva z 1 pomeranče

1 lžíce olivového oleje

 sůl, pepř

příprava:

Odkrojíme listy a kořen od bulvy fenyklu a nakrájíme na jemné nudličky. Omyjeme červenou řepu a nastrouháme.

Na zálivku dobře smícháme olivový olej s pomerančovou šťávou, dochutíme solí a pepřem.

K přípravě krutonů rozehřejeme na pánvi olivový olej a přidáme lístky šalvěje. Asi po minutě přidáme chleba a osmahneme dozlatova. Vytáhneme krutony z pánve a položíme na papírový ubrousek, který z nich vytáhne přebytečný tuk. Pokud používáte Halloumi sýr, nakrájejte jej asi na centimetrové kostičky a osmahněte do zlatova (asi 4minuty).

Umyjte hlávkový salát, dobře osušte a rozmístěte na jednotlivé talíře. Smíchejte dohromady fenykl, červenou řepu a zálivku. Rozmístěte na listy salátu a posypte vařenými fazolemi, krutony a sýrem a podávejte.