To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Salát z červené řepy a fenyklu s krutony
4 porce
ingredience:
3 bulvy červené řepy
1-2 bulvy fenyklu
½ hlávkového salátu
100g vařených fazolí
krutony:
asi 20 čerstvých lístků šalvěje - nakrájených
4 plátky staršího chleba pokrájeného na kostičky
2 lžíce olivového oleje
200g sýru Halloumi (není podmínkou)
zálivka:
šťáva z 1 pomeranče
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
příprava:
Odkrojíme listy a kořen od bulvy fenyklu a nakrájíme na jemné nudličky. Omyjeme červenou řepu a nastrouháme.
Na zálivku dobře smícháme olivový olej s pomerančovou šťávou, dochutíme solí a pepřem.
K přípravě krutonů rozehřejeme na pánvi olivový olej a přidáme lístky šalvěje. Asi po minutě přidáme chleba a osmahneme dozlatova. Vytáhneme krutony z pánve a položíme na papírový ubrousek, který z nich vytáhne přebytečný tuk. Pokud používáte Halloumi sýr, nakrájejte jej asi na centimetrové kostičky a osmahněte do zlatova (asi 4minuty).
Umyjte hlávkový salát, dobře osušte a rozmístěte na jednotlivé talíře. Smíchejte dohromady fenykl, červenou řepu a zálivku. Rozmístěte na listy salátu a posypte vařenými fazolemi, krutony a sýrem a podávejte.