Kdo nevěří ať tam běží

Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

2 porce

Ingredience:

200 - 300 g těstovin

olivový olej

sůl

omáčka:

sušený nebo čerstvý tymián

2 kostky lučina

1 kostka tavený sýr

sůl

1 kelímek smetana na vaření

50 g eidam

na ozdobu:

cherry rajčátka

tymián

 

Příprava:

Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat.

Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme.

Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu a  ihned podáváme.

 

Plodiny pro tento recept