Kdo nevěří ať tam běží
Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem
2 porce
Ingredience:
200 - 300 g těstovin
olivový olej
sůl
omáčka:
sušený nebo čerstvý tymián
2 kostky lučina
1 kostka tavený sýr
sůl
1 kelímek smetana na vaření
50 g eidam
na ozdobu:
cherry rajčátka
tymián
Příprava:
Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat.
Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu a ihned podáváme.