To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Fenyklový salát s pomeranči

Fenyklový salát s pomeranči

2 porce

ingredience:

1 čerstvý fenykl

šťáva z půlky pomeranče

1 lžíce nasekaných jader vlašských ořechů

sůl, pepř

1 naťová cibulka

1 čerstvý pomeranč

panenský olivový olej

balzamikový ocet

hlávkový salát

příprava:

Fenykl očistíme, překrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Přendáme je do misky a zalijeme pomerančovou šťávou, balzamikovým octem a olejem, posypeme ořechy, osolíme, opepříme. Promícháme a necháme 15 minut v chladu rozležet. Pak k salátu na kolečka nakrájené naťové cibulky a na kostky nakrájenou dužinu z pomerančů. Lehce promícháme a posypeme fenyklovou natí. Servírujeme s listy salátu a  podáváme s čerstvým pečivem.