To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Fenyklový salát s pomeranči
2 porce
ingredience:
1 čerstvý fenykl
šťáva z půlky pomeranče
1 lžíce nasekaných jader vlašských ořechů
sůl, pepř
1 naťová cibulka
1 čerstvý pomeranč
panenský olivový olej
balzamikový ocet
hlávkový salát
příprava:
Fenykl očistíme, překrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Přendáme je do misky a zalijeme pomerančovou šťávou, balzamikovým octem a olejem, posypeme ořechy, osolíme, opepříme. Promícháme a necháme 15 minut v chladu rozležet. Pak k salátu na kolečka nakrájené naťové cibulky a na kostky nakrájenou dužinu z pomerančů. Lehce promícháme a posypeme fenyklovou natí. Servírujeme s listy salátu a podáváme s čerstvým pečivem.