To koukáte co jsem měl dnes k obědu
Nadvakrát pečená dýně ButterCup s vlaškými ořechy
4 porce
Ingredience:
2 střední dýně Buttercup
1/3 šálku kysané smetany
Sůl
Špetka muškátového oříšku
Hrstka vlašských ořechů(na hrubo nadrcených)
4 polévkové lžíce hnědého či bílého cukru
Postup:
Předehřejte si troubu na 220°C
Rozkrojte dýně podélně napůl, odkrojte stopku a lžící vyberte jádřinec se semínky.
Dejte dýně na nevymaštěný plech a překryjte alobalem.
Pečte asi 30-40 minut, dokud dýně nezměknou.
Vytáhněte dýně z trouby a nechte asi 10 minut vychladnout.
Zmírnětě teplotu trouby na 190°C
Mezitím vydlabejte z dýní lžící dužninu, nechejte jen asi 1cm tlustou stěnu na všech čtyřech dýňových „skořápkách“ či „ulitách“
Vydlabanou dužninu dejte do mísy , přidejte kysanou smetanu, sůl, muškátový oříšek a ořechy.
Dobře promíchejte a naplňte touto směsí dýňové „ulity“
Posypte každou z nich lžící hnědého cukru a umístěte opět do trouby.
Pečte na 190°C asi 15-20minut, nebo dukud se plněné dýně pořádně neprohřejou.
Dobrou chuť.