To koukáte co jsem měl dnes k obědu

Nadvakrát pečená dýně ButterCup s vlaškými ořechy

Nadvakrát pečená dýně ButterCup s vlaškými ořechy

4 porce

Ingredience:

2 střední dýně Buttercup

1/3 šálku kysané smetany

Sůl

Špetka muškátového oříšku

Hrstka vlašských ořechů(na hrubo nadrcených)

4 polévkové lžíce hnědého či bílého cukru

 

Postup:

Předehřejte si troubu na 220°C

Rozkrojte dýně podélně napůl, odkrojte stopku a lžící vyberte jádřinec se semínky.

Dejte dýně na nevymaštěný plech a překryjte alobalem.

Pečte asi 30-40 minut, dokud dýně nezměknou.

Vytáhněte dýně z trouby a nechte asi 10 minut vychladnout.

Zmírnětě teplotu trouby na 190°C

Mezitím vydlabejte z dýní lžící dužninu, nechejte jen asi 1cm tlustou stěnu na všech čtyřech dýňových „skořápkách“ či „ulitách“

Vydlabanou dužninu dejte do mísy , přidejte kysanou smetanu, sůl, muškátový oříšek a ořechy.

Dobře promíchejte a naplňte touto směsí dýňové „ulity“

Posypte každou z nich lžící hnědého cukru a umístěte opět do trouby.

Pečte na 190°C asi 15-20minut, nebo dukud se plněné dýně pořádně neprohřejou.

Dobrou chuť.