Kdo nevěří ať tam běží

Švédské brambory

Švédské brambory

4 porce

Ingredience:

70 g parmezánu

2 kelímky smetany ke šlehání (215g)

1 lžíce nadrobno nasekaných lístků šalvěje

1/2 lžíce mletého bílého pepře

750 g malých brambor

sůl

Na ozdobu:

1 snítka šalvěje

Příprava:

Brambory oloupeme, omyjeme a každou několikrát na povrchu po jedné straně nařízneme. Pak brambory naskládáme, nařezanou plochou nahoru do ohnivzdorné mísy a posolíme. V předehřáté troubě brambory asi 20 minut opékáme na 175 °C.
Smetanu osolíme i opepříme, nalijeme ji na brambory a posypeme šalvějí i strouhaným sýrem. Brambory necháme ještě asi 40 minut dopékat.

Švédské brambory podáváme zdobené lístečky šalvěje.

Plodiny pro tento recept