Aktuálně v prodeji bedýnky za skvělé ceny...
Tuřínky
Další specialita naší farmy, která má původ v Japonsku. Tuřínek je kořenová zelenina tvarem a barvou připomínající golfový míček. Chutí a texturou je velmi jemný, podobný kedlubně či ředkvičce.
V japonské kuchyni jsou tuřínky velmi populární, říká se jim také Kabu. Většina druhů má bílou barvu, jsou však i odrůdy červené. Jde o zeleninu bohatou na bílkoviny a vápník a v Japonsku se používají velmi často k nakládání, při vaření polévek a k rychlému osmahnutí.
Nakládané tuřínky jsou prý oblíbenou svačinou japonských lyžařů, nicméně vzhledem k své chuťové jemnosti je tuřínek výtečný zejména za syrova stejně tak jako kedlubna či ředkvička. Může se také přidávat do salátů. Stejně tak listy a řapíky tuřínku jsou vhodné jak do salátů tak i rychlému osmahnutí.
Před jídlem tuřínek pouze omyjeme, není třeba jej loupat.
V lednici vydrží bez problémů i pět dní.
Předpokládaná dostupnost z naší farmy:
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
--- |
--- |
--- |
--- |
-xx |
xxx |
x-- |
--- |
--- |
xxx |
xxx |
--- |
Recepty k této plodině
Dokument nenalezen.